открих и заобичах 💗 [юни 2020]



Привет 🌈

Може би някои от вас знаят, че преди в ютуб канала ми качвах видеа на тема "открих и заобичах", които бяха нещо като месечни любимци. Неща, на които съм попаднала и съм харесала доста. Имах 5 основни категории - книги, филми, музика, преживявания и случайни неща. Иска ми се да прехвърля тази поредица и тук в блога 😊

Заобичах: КНИГИ

"Произход на видовете" беше страхотна изненада, защото я открих съвсем случайно. Бях видяла, че ще я издават на български, но тъй като името на авторката ми звучеше българско, предположих, че не е преводна литература. Оказа се, че всъщност я има на английски като електронна книга в сайта на тукашната библиотека и веднага си я взех. Страхотна нехудожествена детска книжка за живота и труда на Дарвин. По много достъпен начин представя еволюцията, а невероятните илюстрации вдъхват живот на историята. 

"Под бадемовото дърво" също беше изненадващо четиво! Започнах да я чета средата на май месец, но прочетох около стотина страници и я оставих. Почнах да я чета наново чак през юни месец и мисля, че явно така е трябвало да се получи, защото оцених много повече историята по този начин. Книгата проследява живота в бягство на едно младо момиче по време на военните проблеми в Афганистан. Авторката използва интересен похват, който преобръща доста сюжетната линия и на мен страшно много ми хареса! Определено върви бавно историята, но смятам, че точно в това е нейният чар, защото героите могат наистина да ти влезнат под кожата и да преживееш всичко с тях!



Заобичах: ФИЛМИ

Откъм филми не гледах нищо ново, което много да ми хареса и затова ще споделя филм, който гледах за пореден път този месец, но ми е любимец. Страшно забавен, комичен и абсурден на моменти. Ако си търсите лек и лежерен филм, който да ви разпусне, то това определено е страхотен избор!



Заобичах: МУЗИКА

Аз не съм от хората, които слушат абсолютно всеки ден музика или пък слушат по цял ден. Има дни, в които въобще не съм слушала нищо. Принципно си падам по по-лирична музика и харесвам доста Passenger. Тази негова песен има и много хубаво послание 😊


Заобичах: ПРЕЖИВЯВАНИЯ

Този месец за първи път от 3 месеца се видяхме с приятели на живо и имах чувството, че ще се разплача като ги видях пред мен, без да има екран помежду ни. Поредното нещо, което сме приемали за даденост и не сме го оценявали по подобаващ начин! Да имаш приятели и да е възможно да прекарваш време с тях е безценно. 

Заобичах: ДРУГИ

Новото ми бюро безспорно. Минаха няколко седмици вече, но всяка вечер като си лягам си мисля как сутринта ще стана, ще си направя топла напитка и ще седна на бюрото да уча, пиша за блога, редактирам снимки или гледам видеа. Вечер си го подреждам, поглеждам го и му се радвам ^^


Вие какво открихте и заобичахте този месец? И допадат ли ви тези статии? Ще се радвам да ми споделяте обратна връзка и критика от време на време, за да мога да се подобрявам и развивам. 

Благодаря ви за отделеното внимание!

Усмивки и панди,
Криси 🐼

Коментари

Популярни публикации