Препоръки за Пролетния базар на книгата



Привет 💫

📖 Старицата, която прекоси света на колело - Габри Роденас (изд.Бард)

Една от най-импулсивните ми покупки, защото я взех точно като се запътвах към касата и корицата сякаш ми проговори. Едно и от най-изненадващите ми книжни попадения, защото се влюбих в простотата и топлината на тази история. И, разбира се, една от любимите ми книги за миналата година. Горещо препоръчвам.


📖 Споделеният апартамент - Бет О'Лиъри (изд.Ибис)

Не чета особено често романтични книги просто защото рядко ме грабват сюжетите им, но тази звучеше толкова странно и абсурдно, че нямаше как да не я пробвам. Е, да! Беше странна, особена и нетипична за жанра си. Имаше любовна история, но към нея бяха прикрепени темите за токсични връзки, емоционален тормоз, неправилно осъждане и затвор, живот в хоспис и още! А пък колко хумор и забавни моменти имаше. Както и много позитивни емоции. 


📖 Дневникът на един книжар - Шон Битъл (изд.Еднорог)

Ако сте се чудили някога какво е да си книжар и дали всъщност е постоянно рози и маргаритки, то това е книгата за вас! Шон, типично по британски бих казала аз, представя живота си на книжар в завидно голяма книжарницата за книги втора употреба, намираща се почти в средата на нищото в Шотландия. Особняк е и хуморът му не е за всеки, но ако пробвате да влезнете в неговия свят, сигурна съм, че ще намерите нещо, което да ви допадне. Аз съм ходила и в самата книжарница (не, Шон не беше там, за жалост) и е супер готино местенце. Хаотично и нестандартно, но готино. 


📖 Скришни места - Катрин Арден (изд.Ориндж)

Помните ли онези страшни филмчета по Fox Kids като бяхме малки? Или пък книжките от поредицата Goosebumps на Робърт Лоурънс Стайн? Ами да кажем, че Катрин Арден е направила страхотен микс от тези две неща плюс вдъхновение от "Децата на царевицата". Стоях под напрежение докато четях, а книжката принципно е за деца 😀 


📖 Произход на видовете - Сабина Радева (изд.Сиела)

Огромен фен съм на нехудожествената литература, но се оказа, че рядко посягам към детска такава, а принципно съм първа писта да чета детски книжки. Тази съвсем случайно ми попадна и тъй като биологията ми е любима наука, веднага реших да я пробвам. И страшно много ми хареса! Текстът е изключително достъпен, илюстрациите придават живот на историята и идеална както за малчовци, така и за по-пораснали деца (да се чете като възрастни 😀).


📖 Мигове любов - Catana Comics (изд.Сиела)

Колко съм се смяла и кимила в съгласие с тази малка книжка с комикси! Безспорно се припознах в много от ситуациите, за които разказва авторката. Ако си търсите нещо свежо, лежерно и забавно, което да ви усмихне и да ви представи любовта по един наистина реалистичен начин, то дайте шанс на Catana!


📖 Момчето с роклята - Дейвид Уолямс (изд.Дуодизайн)

Последно ви препоръчвам като цяло творчеството на Дейвид Уолямс, който от мнозина е смятан за наследника на Роалд Дал и аз безспорно мога да кажа, че виждам приликите! Историите му са нестандартни, особени, че даже гротескни на моменти, но винаги страшно забавни и с хубава поука. 


Надявам се да сте си харесали нещо и ви пожелавам приятно пазаруване, ако ще посещавата базара! Вземете ме мислено с вас ^^

Усмивки и панди,
Криси 🐼

Коментари

Популярни публикации